Medie

Qigong i radioen

Interview:
Del 1

Del 2

Interview med Flemmingo om Qigong og Yiquan mv i programmet “rundt om” i Roskilde lokalradio med Frank Gliese som studievært. Programmet er fra januar 2015.
I interviewet kommer vi rundt om qigong og Yiquan og hvad man kan bruge det til, det historieske, det filosofiske, og ikke mindst det helse mæssige.
Hvad er det der gør, at qigong og yiquan er specielt godt til at styrke sin krop og sit sind, hvorfor er det godt som stress håndterings og forebyggelses værktøj, og meget andet.

Qigong betyder energi øvelser og er en fællesbetegnelse for at man træner sin energi/qi. Fælles er, at åndedrættet er i fokus. Bevægelserne koordineres og følger åndedrættet. Der arbejdes på meridian systemet. Primært de 12 organ meridianer. Bevægelserne er blide, nemme at lære, og kan udføres af alle. Stående, siddende, liggende.
Der vil blive undervis i Ba duan jin, de 8 ekstraordinære meridianers qigong, og andre qigong former. Derudover vil der være en grundig indføring i qigongens verden og de tanker og filosofier der er knyttet til.

Yiquan er et dybere system end qigong som handler og krop og sind på et meget dybt og filosofisk niveau og bliver af mange betegnet som det 20 århundres system.